Després d’un mes i un dia de restriccions estrictes per la pandèmia de la covid-19, avui es flexibilitzen algunes mesures en diferents sectors. De moment, el Procicat ha previst que es mantinguin fins al 21 de febrer, en funció de l’evolució de la pandèmia.

Mobilitat: el confinament passa a ser comarcal

El confinament torna a ser comarcal de dilluns a diumenge. I només es pot sortir de la comarca per treballar, tenir cura de familiars o emergències sanitàries. El que continua sense canvis és el toc de queda i, per tant, de 10 de la nit a 6 del matí no es pot sortir de casa.

Bars i restaurants poden amplia una hora les franges d’obertura

Es mantenen les franges del matí i del migdia, però amb més marge horari. És a dir, que poden obrir per esmorzars de dos quarts de vuit a dos quarts d’onze i per dinars d’una a dos quarts de cinc. Es manté la restricció de l’aforament a l’interior dels locals al 30%.

Esport: els gimnasos poden reobrir amb un aforament del 30%

Els gimnasos i instal·lacions esportives poden tornar a obrir amb un aforament limitat al 30% i grups de màxim 6 persones, igual que les piscines. Les competicions esportives no professionals continuen suspeses, però està permès l’esport federat a l’aire lliure.

Les botigues no essencials continuaran tancades els caps de setmana, però les llibreries podran obrir

Es manté la restricció per a la gran majoria del comerç: el cap de setmana hauran de tancar les botigues no essencials. Els dies laborables podran obrir amb l’aforament limitat al 30%, com fins ara. Els de més de 400 metres quadrats continuen sense poder obrir. En canvi, les llibreries passen a ser considerats activitat cultural i ja podran obrir els dissabtes.

El govern recorda que la mobilitat laboral només està permesa quan no es pot teletreballar i que les activitats socials han de continuar regint-se sota un màxim de 6 persones i que no siguin de més de 2 bombolles de convivència.