La comarca va tancar el 2020 amb xifres negatives, ja que un total de 1.008 persones es trobaven a l’atur durant el desembre de 2020. Ara, amb l’arribada del nou any, sembla que les xifres encara augmenten, sent un total de 1.020 persones a l’atur, 12 més que a finals de l’any anterior. Pel que fa a la taxa d’atur continua estable en 9,99%, segons les dades del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

Comparant les dades obtingudes amb les del gener de 2020, l’augment és significatiu, amb un creixement de 243 aturats a la comarca i una taxa d’atur quasi dos punts superior, ja que el gener passat era d’un 8,15%. Unes xifres, doncs, que reflecteixen la situació actual quasi un any després de l’inici de la pandèmia.

Per municipis, el més afectat ha estat l’Espluga de Francolí amb un augment de 12 aturats més que situa el recompte en 187. Altres municipis amb un augment d’aturats han estat Montblanc (5), Rocafort de Queralt (2), Santa Coloma de Queralt (2), Vallclara (2), Passanant i Belltall (1) i Vimbodí i Poblet (1). En canvi l’atur ha disminuït a Sarral (-5), Vilaverd (-2), Solivella (-2), Vilanova de Prades (-1), Pontils (-1), Les Piles (-1) i Llorac (-1). La resta de municipis continuen igual.

L’atur creix un 2,1% a tota Catalunya

El recompte total d’aturats a Catalunya durant el gener de 2021 ha estat de 508.081 persones, el que suposa un increment de 10.470 persones, un 2,1%, en comparació amb el darrer mes de l’any anterior. El creixement es troba lleugerament per sobre de la mitjana estatal, que és de l’1,96%.