La situació actual de pandèmia fa difícil la mobilitat dels centres escolars per evitar trencar els grups bombolla i possibles contactes. Per tot això el Museu de la Vida Rural (MVR) ha decidit adaptar les seves propostes educatives per tal de poder-les desenvolupar a dins de les aules de manera segura, mantenint els grups bombolla i sense haver-se de desplaçar al museu.

El museu ha adaptat cinc de les activitats que formen part del programa educatiu: ‘L’aigua en joc’ i ‘Bategant aiguareflexionen en clau de sostenibilitat sobre aquest  element i ‘Jugar amb foc’ vinculada a l’exposició temporal del museu dedicada al foc i l’actual emergència climàtica, són les principals apostes del museu. També s’ofereix Sostenibilitat en joc’, un joc de taula gegant  per descobrir els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 i ‘Plàsticque aprofundeix sobre l’ús d’aquest material que és una de les principals amenaces del planeta.

Igualment, el MVR segueix oferint la possibilitat de gaudir de totes les activitats del  projecte educatiu de manera presencial pels centres educatius que sí que es puguin  atansar fins a les instal·lacions del museu.