El montblanquí Joan Roig ha impulsat una travessa solidària entre Montblanc i Móra la Nova amb l’objectiu d’aconseguir diners per Afanoc, l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya. Roig, que acostuma a participar en curses de llarg recorregut, ja va intentar aquest estiu realitzar una travessa entre Montblanc i Móra d’Ebre, però un cop de calor i les altes temperatures no li van permetre acabar-la.

ÀUDIO: El corredor montblanquí Joan Roig explica quin és l’objectiu de la travessa

Enguany es va plantejar tornar-la a fer, aquest cop fins a Móra la Nova. Però aquesta vegada va optar per vincular la seva travessa a una causa solidària. “Amb l’anul·lació de moltes curses, jo volia continuar corrent, i fer-ho amb un objectiu solidari em motiva i crec que a més ajudo a altres persones, més enllà de corre”, explica Roig.

ÀUDIO: Joan Roig destaca el vessant solidari del projecte

El projecte ja ha recaptat 1.500 euros

De moment, el projecte ja ha recaptat 1.500 euros i ha implicat a una trentena de persones, entre gent que col·laborarà en la logística de la travessa fins a corredors que acompanyaran a Joan Roig en les diverses etapes. A través del compte d’Instagram @travesses.solidaries es pot seguir tota l’actualitat del repte que s’ha marcat Joan Roig.

El recorregut és d’uns 97 quilòmetres seguint el GR 171 i Roig espera poder-lo fer en menys de 12 hores. La data per fer la travessa, si les mesures sanitàries per la Covid-19 ho permeten, serà el proper 6 de març. Per fer una aportació podeu entrar al web de Mi Grano de Arena fundación.