Finalitzen els treballs de conservació i manteniment a l’església de Santa Maria de Senan després de detectar-se unes esquerdes al mur de l’absis d’aquest temple romànic. Aquesta actuació tenia com a objectiu lligar la cantonada de l’edifici amb el mur per reduir així el procés d’obertura d’aquestes esquerdes.

L’execució de la totalitat de les obres previstes s’ha pogut realitzar gràcies a les aportacions de la mateixa parròquia i de la Diputació de Tarragona.

Cal remarcar que l’església, construïda probablement durant el segle XII, consta d’una única nau coberta amb volta de canó apuntada. A la paret nord s’hi han afegit uns contraforts per sostenir la volta i a la de migdia s’hi van adossar unes construccions. En una de les remodelacions de l’església s’hi van trobar restes de l’antic absis el qual va ser tallat per allargar l’edifici.