El risc de rebrot i la velocitat de contagi continuen baixant a la Conca de Barberà, la comarca acumula una setmana continuada de descensos, un fet que no passava des del passat mes de novembre. El risc comarcal de rebrot es va situar en 283 punts el passat 26 de gener, última data amb dades consolidades, un valor al qual no s’havia arribat encara durant el 2021. La velocitat de contagi també ha baixat fins a una Rt de 0,80. El percentatge de PCR/TA positius ha baixat fins al 4,41%, quan una setmana enrere era gairebé al 6%.

Senan és el municipi que té les pitjors dades pel que fa a comarca, ja que té un risc de rebrot superior a 10.000. El següent municipi amb un risc de rebrot alt és Solivella amb 873 punts, tot i això en nombre absolut les dues poblacions no tenen més de 5 casos. En total durant l’última setmana a la Conca de Barberà s’han confirmat 34 positius per PCR i Test Antigènic Ràpid. Tot i aquestes dades, la Conca de Barberà té un risc de rebrot i una velocitat de propagació per sota de la mitjana catalana.

La Residència Montblanc, a una setmana de la immunitat

El número total de vacunats a la comarca amb la primera dosi es troba en 654 i 178 conquencs ja han rebut la segona dosi. De fet aquest divendres els treballadors i usuaris de la Residència Montblanc van rebre la segona dosi de la vacuna. Aquesta va ser la primera residència de la comarca que va rebre la vacuna i, en conseqüència, la primera residència de la Conca en rebre també la segona dosi.

Residència Montblanc (Imatge: Pep Morató)

Dues escoles tancades

L’Escola Bressol de Sarral i la llar d’infants de Barberà de la Conca són els dos centres de la comarca que han hagut de tancar a causa d’un positiu, en cada cas. En total a la comarca hi ha 77 persones confinades entre alumnes i docents, també hi ha 4 persones que han donat positiu.

Centres amb grups confinats a Catalunya (Font: Traçacovid)