L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí ha decidit mantenir l’escola Martí Poch com a punt de votació de cara al 14-F. Això sí, es realitzaran algunes modificacions per assegurar el compliment de les normatives vigents. En aquest sentit, s’han habilitat entrades i sortides diferenciades i només hi haurà una mesa electoral per aula, aprofitant també el gimnàs de l’edifici.

Per poder votar es demana a la ciutadania fer cua a l’exterior de l’edifici on ja es gestionarà la mesa electoral de cada participant perquè l’entrada sigui àgil i fluida. D’aquesta manera, només hi haurà una persona votant a l’interior de cada aula.

Segons va exposar l’alcalde al Ple Municipal, tant la direcció del centre com l’AMPA van estar d’acord en què les eleccions se celebrin a l’escola, per bé que la direcció no hauria estat al cas de les darreres modificacions per complir les normatives sanitàries. D’altra banda, des del govern també es va explicar que el fet que el dilluns següent sigui dia de lliure disposició facilitarà la neteja i adequació del centre per retornar a les aules el dimarts 16 de febrer amb totes les garanties.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep M. Vidal, explica com es realitzarà l’entrada i sortida del centre

Descartats els dos pavellons del municipi

El consistori assegura haver valorat altres opcions, entre les quals els dos pavellons del municipi. En el cas del pavelló David Rovira, aquest no es troba adequadament asfaltat i pot ser perillós, en el cas del pavelló del casal no es podia adequar per tenir una entrada i una sortida separades i accessibles.

Les eleccions seran el proper 14 de febrer, després de la resolució del Tribunal Superior de Justícia, i es preveuen franges horàries per anar a votar, depenent de l’edat i de l’estat de salut dels votants. Així, al matí es reservarà per la gent més vulnerable i a darrera hora podran votar les persones en quarantena: contagiades i contactes estrets i sospitosos.