Aquesta setmana entre altres coses habituals, volem retre un humil homentage a Jordi Fàbregas i Canadell

Jordi Fàbregas i Canadell. Music català, nascut a a Sallent, Bages, el 1951, referent i divulgador de la música tradicional i la música d’arrel catalana.

Cantaire de l’Escola Mare de Déu de Montserrat fins a l’adolescència i de manera autodidàctica, va començar a tocar la guitarra i a cantar en solitari els anys 1960, influït pels Setze Jutges i Jacques Brel. 

De pare poeta, mestre i dramaturg, va viure sempre un profund ambient cultural a casa i ben aviat fundà grups musicals com ara Roda de Manresa (1967), grup Coses (1973), l’orquestra de corda i pua L’Harmònica Brava (1979) i La Murga (1980).

El 1988 va crear el Festival Tradicionàrius de música folk i, juntament amb Jaume Arnella, Solistes de la Costa i Primera Nota (1987). El 1990 va fundar TRAM (Associació Musical per la Tradició Musical). El 1991 va ser cofundador de l’Orquestra Simfònica de la Canya i el 1993 va crear el CAT Centre Artesà Tradicionàrius, una sala estable de música tradicional que programa també balls i sessions d’improvisació i d’intercanvi entre solistes i grups.