Durant un any que serà recordat per l’arribada d’una pandèmia mundial són molts els Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTOs) que les empreses han creat al llarg de tot el 2020 per sobreviure a la crisi econòmica derivada dels tancaments massius de tota classe de negocis. En total, l’any es tanca a la comarca amb 4.263 treballadors afectats per un ERTOs, 3916 dels quals van veure suspès el seu contracte de feina.

En total, 283 expedients es van obrir des de gener fins a desembre de l’any passat a la Conca de Barberà i únicament es van realitzar 12 reduccions de la jornada laboral.

Pel que fa a les xifres desglossades de treballadors afectats la més destacada, amb molta diferència, és a Montblanc, amb 3562 treballadors en aquesta situació. Els altres dos municipis amb més incidència són l’Espluga de Francolí amb 364 i Santa Coloma de Queralt amb 175.

La resta no superen els 100 treballadors afectats: Vimbodí i Poblet (65), Solivella (37), Barberà de la Conca (22), Vilaverd (16), Blancafort (15), Conesa (3), Passanant i Belltall (2) i les Piles (2). Forès i Llorac no van tenir cap treballador afectat per un ERTO.