El Museu Comarcal de la Conca de Barberà tanca l’any amb un balanç positiu del 2020, malgrat la pandèmia de la Covid-19. El museu ha aprofitat el confinament per fer una profunda renovació que espera que tingui els seus fruits durant el 2021.

La seu central del Museu, al casal dels Josa, va rebre durant l’any passat 3.673 usuaris, gran part entre gener i març, abans del confinament, quan es va poder visitar una exposició sobre la història del Carnaval de Montblanc. El 12 de març el museu va tancar pel confinament i no va tornar a obrir fins al 20 de desembre. De fet, ja estava planificat tancar un temps per dur a terme unes obres de millora, que han suposat renovar per complet l’entrada i la recepció. També s’ha reparat la teulada i s’han traslladat les oficines a planta baixa.

El Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre de les Muntanyes de Prades (CIAR) i el Museu Frederic Marès, per la seva banda, han rebut un total de 675 visitants durant el 2020. Els dos equipaments, situats a l’antiga presó de Montblanc, van estar tancats amb motiu de la pandèmia des del 12 de març fins al 25 de maig. Durant el mes de juliol, una empresa especialitzada va substituir tota la cúpula que cobreix el pati de l’antic centre penitenciari.

Finalment, durant el 2020 el Museu Comarcal de la Conca va reobrir, després de dos anys tancats, els Molins de la Vila, uns molins fariners medievals situats a la llera del riu Anguera. De fet, d’octubre a gener s’han fet diverses activitats als Molins amb la participació de 165 persones.