Els espluguins i espluguines podran desfilar aquest 2021 amb les seves disfresses. Serà en una gala virtual que es retransmetrà en format audiovisual dissabte 13 de febrer a les 7 del vespre, en substitució de la rua que no podrà celebrar-se a causa de les mesures per frenar la Covid-19. Al concurs de disfresses s’hi podrà participar individualment o amb un grup bombolla enviant un vídeo amb les disfresses casolanes i hi haurà diversos premis per a les millors creacions. El lema enguany serà “La Rua d’anar per casa” per suplir la més que coneguda “Rua de les 1.000 disfresses”, com recull el cartell de l’edició d’enguany, obra de Fèlix Torre.

Es busca la disfressa del segle

El Carnaval de l’Espluga 2021, per bé que adaptat, tindrà com és tradicional un Rei Carnestoltes que arribarà dijous a la vila i visitarà les escoles, complint totes les mesures de prevenció. D’altra banda, també es pretén aprofitar l’aturada forçosa dels actes de carrer per recordar a les xarxes els carnavals del segle XXI i, fins i tot, escollir “La millor disfressa del segle a l’Espluga” a través d’una crida per recopilar fotografies i vídeos dels darrers anys.

ÀUDIO: La membre de la comissió de Carnaval, Dulci Àlvaro, argumenta que no va ser una poció suspendre la festa

Desfilades d’altres anys a l’Espluga

Concurs de disfresses amb diversos premis

Pel que fa a la desfilada de disfresses, que serà l’acte principal del Carnaval espluguí, s’hi podrà participar fins al dijous 11 de febrer enviant un vídeo enregistrat en horitzontal per correu a carnavalespluga@gmail.com lluint la disfressa. A les 7 del vespre del dissabte, començarà un programa televisiu a través de les xarxes i el web de l’EFMR.cat per retransmetre la desfilada. Es premiarà la millor disfressa individual, el millor grup bombolla i la millor disfressa infantil.

Un jurat format per membres de la Comissió Cívica valorarà els concursants, fixant-se especialment en l’elaboració i originalitat de les disfresses. A més a més, els espectadors tindran la responsabilitat de decidir el premi a la millor disfressa per votació popular a través d’un formulari que s’habilitarà per l’ocasió. La Comissió Cívica del Carnaval lliurarà premis en forma de vals per bescanviar als establiments del poble per incentivar el comerç i la restauració local.