L’ús obligatori de la mascareta, la higiene de mans i el manteniment de la distància de seguretat, juntament amb la vacunació antigripal, són els factors principals que han fet que aquest any hagi baixat la incidència de la grip als centres de salut de la Conca de Barberà.

Durant les primeres setmanes de gener a l’Àrea Bàsica de Salut de Montblanc no han tingut cap cas de grip segons ha informat la directora de l’ABS de Montblanc, Laura Ruiz de Porras, a l’EFMR. Una situació única, que no té res a veure amb el que ha succeït en altres anys. La directora també ha explicat que el nivell de vacunació antigripal d’aquest any ha estat molt més alt que els anteriors.

Tot i això, el 97% de les infeccions respiratòries que entren a l’Àrea Bàsica de Salut de Montblanc corresponen a infecció per coronavirus.

ÀUDIO: Laura Ruiz de Porras, directora de l’ABS de Montblanc, explica la incidència de la grip