La Setmana Medieval de Montblanc d’enguany ja té Sant Jordi i Princesa. Marc Català i Carla Farré representaran els dos personatges més simbòlics de la festa després d’haver estat seleccionats en la gala d’elecció celebrada aquest diumenge en un format televisiu i diferent dels altres anys, ja que no hi havia públic, i s’ha emès a TAC12.

Per primer cop el públic ha seguit la gala a través de la televisió

Els principals protagonistes de la 34a edició de la festa s’han escollit amb els vots telemàtics dels socis i sòcies de l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi. Uns 400 membres de l’entitat, des de casa, han pogut triar entre 4 candidates a Princesa i 3 a Sant Jordi. Com ja és tradicional, els joves que optaven als papers han hagut de sotmetre’s a diverses proves d’interpretació. La Família Reial serà encarnada per les mateixes persones que ho havien de fer l’any passat.

Torna a veure la gala d’elecció

La 34a Setmana Medieval arriba amb molts canvis a causa de l’actual crisi sanitària que s’està vivint. La Setmana Medieval de Montblanc es concentrarà en un sol cap de setmana i des de l’associació s’està treballant amb l’objectiu de poder celebrar, amb format adaptat, els actes més simbòlics de la festa.

ÀUDIO: El president de l’Associació Medieval de Montblanc, Maties Martí, explica els principals canvis de la festa

Una Setmana Medieval en definició

Tot i això, el president de l’entitat, Maties Martí, durant la gala d’elecció per TAC 12, ha advertit que encara és d’hora per concretar com seran els actes. Martí ha especificat que aniran donant més detalls quan falti menys per la 34a edició i, per tant, es conegui en quin context sanitari se celebrarà.

La Llegenda de Sant Jordi de Montblanc s’espera poder representar amb menys assistents i també amb menys actors a l’escenari, això sí, es faran dues representacions. Durant la gala d’elecció també s’ha donat a conèixer el cartell de la 34a Setmana Medieval l’encapçalen el Sant Jordi i la Princesa del 2020, Ana Navarro i Ussama Cantillo, que no van poder exercir els papers de protagonistes a causa de la suspensió dels actes.

D’altra banda, des de la nova junta també s’ha anunciat que s’està treballant en un nou projecte a mitjà termini amb els Serveis Territorials del Departament de Cultura perquè l’esperit de la Setmana Medieval de Montblanc es visqui els dotze mesos de l’any.