El Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp engega la segona fase del projecte ‘Repoblem un camp d’oportunitats’ amb quatre municipis pilot entre els quals es troba Passanant i Belltall. També hi participen Vilabella, a l’Alt Camp, Vilaplana, al Baix Camp i Gratallops, al Priorat.

Aquesta fase consisteix en la creació d’espais per a la innovació i la recerca participativa, el desenvolupament i les activitats amb enfocaments multidisciplinaris amb la co-creació com a protagonista. En concret, a cada municipi es duu a terme una dinàmica participativa grupal amb veïns i veïnes de cada poble per identificar idees d’oportunitats de negoci i ocupació.

Els resultats  de les dinàmiques es traduiran en uns fulls de ruta personalitzats per cada municipi pilot. S’espera que tot el procediment desenvolupat en aquest projecte pugui ser transferible a altres territoris rurals catalans, amb reptes sobre la taula similars als dels municipis que participaran en el programa.

Aquestes dinàmiques grupals estan ja programades i comencen amb Vilabella, el dimecres 20 de gener; segueixen amb Vilaplana, el 27 de gener, i amb Passanant i Belltall, el 30 de gener. En el cas de Gratallops, resta pendent la confirmació de la data, que s’espera que sigui la primera setmana de febrer.