La pandèmia continua retrocedint lentament a la Conca de Barberà. Les dades d’aquest dissabte confirmen la tendència a la baixa del risc de rebrot, la velocitat de propagació del virus i el nombre de contagis. Ara bé, aquesta millora encara no es nota als hospitals ja que hi 13 pacients de la Conca ingressats als hospitals.

El risc de rebrot ha caigut 271 punts, fins als 418, i la velocitat de propagació (Rt) ha baixat 7 centèsimes més i se situa al 0,94. S’han confirmat 37 positius (lluny de les dades de fa dues setmanes amb 100 confirmats). Ara mateix a la comarca, el 6% de les proves –entre PCRs i testos d’antígens– donen positiu.

Als hospitals hi ha 13 ingressatsa l’UCI hi ha 5 persones amb covid de la Conca de Barberà, la xifra més alta de tota la pandèmia. Aquesta setmana no s’han de lamentar defuncions causades per la Covid-19.

Pira el municipi més castigat pel coronavirus

Pira el risc de rebrot se situa a 1.687 punts sent la dada més alta aquesta setmana de la comarca. A continuació els municipis de la comarca que tenen un risc de rebrot molt alt són Sarral (1.067), Santa Coloma de Queralt (750) i Pontils (621). Actualment Montblanc té un risc de rebrot de 494 punts i l’Espluga de Francolí de 552 punts.