Les obres del túnel per connectar l’Alt Camp i la Conca de Barberà a través de l’A-27 es troben més a prop de ser una realitat després que s’anunciés que un dels dos túnels que travessen el Coll de Lilla està a pocs metres d’obrir-se completament, després d’unir-se els dos punts de perforació entre les boques del túnel.

Un fet que, segons l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, podria tenir lloc el proper 27 de gener i que ajudarà a avançar el darrer tram i el més complex de l’autovia A-27 per unir Tarragona amb Montblanc.

Una notícia que arriba després del coneixement, ara fa un mes, del sobrecost de 18 milions d’euros dels treballs al túnel a causa de problemes amb l’aparició de pissarra en el moment de la perforació. La despesa extra es va aprovar a finals de l’any passat i encareix el projecte fins als 133 milions d’euros, gairebé 50 milions més del que es preveia inicialment.

Els pressupostos de l’estat del 2021 preveuen una inversió de 24 milions d’euros en les obres de l’A-27, i 100.000 euros més per redactar el projecte de construcció de l’enllaç de l’autovia A-27 amb l’autopista AP-2.