El Museu del Vidre de Vimbodí tanca el 2020 amb xifres properes a la pèrdua total de visitants a causa de la pandèmia de la covid-19. El tancament comarcal bona part de la tardor i hivern ha fet que el gruix de visitants, de fora de la comarca, no es poguessin apropar fins al municipi.

En anys anteriors, el museu rebia entre 5.000 i 6.000 visitants, arribant a una xifra de 8.000 visitants duran l’any 2019 amb més de 2.000 turistes durant el mes d’octubre. Unes xifres que no es poden comparar amb les obtingudes al llarg del 2020.

ÀUDIO: El regidor de Turisme de Vimbodí i Poblet, Roger Estadella, classifica les xifres de molt negatives

Fins al març, el Museu va iniciar l’any amb bones xifres, però de seguida va arribar la davallada de visitants que ha significat pèrdues de fins al 99%. Gran part d’aquestes pèrdues es deuen a la suspensió del Vitrum, la festa dedicada al vidre artesà, amb la que es generaven gran part de les vendes i visites al museu.

Durant l’estiu les visites van repuntar lleugerament, reben turisme sobretot de Catalunya, però amb el canvi en les restriccions les visites van tornar a caure en picat. Una altra activitat lligada al Museu del Vidre i que feien augmentar les visites són els tallers de sarga, els quals també van quedar suspesos els últims mesos de l’any.