El consistori de Senan s’oposa a la construcció de dos nous parcs que afectarien el municipi de la Conca de Barberà. Tot i que, Senan no ha rebut cap projecte de centrals eòliques al seu terme municipal, els municipis veïns sí que n’han rebut, fet que afectaria al voltant de Senan.

Concretament, el consistori en un comunicat se centra en dos projectes que són propers a Senan. Una és la gran central eòlica la Cobertran, al terme de Vallbona de les Monges i els Omells de Na Gaia, a la serra del Tallat, on hi ha previst posar 10 aerogeneradors de més de 150 metres d’alçada. L’altre projecte és la central eòlica la Torra, a Fulleda, la serra de Viloví, on es volen instal·lar 8 aerogeneradors.

Ubicació dels nous aerogeneradors al voltant de Senan (Imatge: Ponència de les Energies Renovables)

El consistori explica que la instal·lació d’aquests parcs eòlics suposaria l’aparició de torres de grans dimensions que modificarien “de forma agressiva” l’horitzó i el paisatge. A més, especifiquen que aquests molins projectats serien una concentració massiva d’aerogeneradors de dimensions més grans dels que existeixen actualment.

En el comunicat també parlen de la destrucció forestal que suposen aquestes instal·lacions als boscos de l’entorn de Senan. Des del consistori critiquen que les noves instal·lacions s’ubicarien en el terme municipal de municipis veïns, però que els molins estarien més a prop de Senan que dels mateixos municipis, ja que estan molt allunyats dels nuclis urbans.

Des de l’Ajuntament de Senan presentaran al·legacions al respecte a la Ponència de les Energies Renovables de la Generalitat, ja que especifiquen que “si a les energies renovables, no a qualsevol preu”.