La gala d’elecció de la Princesa i Sant Jordi de la XXXIV Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi s’adapta enguany al context de pandèmia mundial. L’acte, que tradicionalment s’acompanyava d’un sopar, canviarà per complet el seu format, per adaptar-lo a la situació actual i per garantir la seguretat de tothom.

Així, els principals protagonistes de la festa s’escolliran enguany en una gala sense l’assistència de públic. Amb la situació sanitària actual, amb els contagis per Covid-19 disparats, també a la nostra comarca, creiem que és el més assenyat. Volem garantir la seguretat de tothom, però alhora volem també engegar la maquinària de la festa.

Per garantir que tothom pugui seguir la gala d’elecció, TAC12 l’oferirà en directe a través de la TDT, el proper diumenge 24 de gener a partir de les 6 de la tarda des de l’antiga església de Sant Francesc. Així, gràcies al desplegament de la televisió pública del Camp de Tarragona, tothom la podrà seguir còmodament des de casa, especialment els socis i sòcies.

Això farà canviar també la mecànica de votacions. Durant la gala que es podrà seguir per TAC12, i un cop els candidats i candidates hagin superat les diverses proves, s’obrirà el període de votacions, que es faran de manera telemàtica. Els socis i sòcies, des del seu mòbil o ordinador, podran entrar el web de la Setmana Medieval i allà votar pel seu candidat a Sant Jordi i candidata a Princesa. El sistema garantirà la confidencialitat del vot, que només puguin votar els socis que ho acreditin amb el seu DNI i que només es pugui votar una sola vegada.

La junta de l’Associació Medieval creu que d’aquesta manera es garanteix que tothom pugui votar i que es pugui seguir la gala sense cap mena de perill. “Volem engegar la maquinària de la festa, però hem de ser molt prudents i ho volem fer amb seguretat. Creiem que poder seguir la gala des de casa per TAC12 i poder votar de manera telemàtica és la millor solució”, ha explicat el president de l’entitat, Maties Martí.

Durant la gala també es coneixerà el cartell de la Setmana Medieval d’enguany, així com alguns detalls del programa i també la família reial del 2021.