Des d’aquest passat dilluns s’ha posat en marxa la nova deixalleria mòbil a la comarca. Es tracta d’una furgoneta equipada i adaptada per a la recollida de residus especials i també de tots aquells residus que no es poden dipositar als contenidors i s’han de portar a la deixalleria, és a dir, té les funcions d’una deixalleria.

La deixalleria s’ubicarà de forma rotativa a tots els municipis de la comarca de forma gratuïta. Amb aquest servei es vol facilitar el servei de recollida selectiva, agilitzar el sistema i millorar l’accessibilitat per als usuaris. A més, anirà acompanyada d’un agent cívic que resoldrà dubtes i problemes dels usuaris vers la recollida selectiva.

Entre els objectes que es poden dipositar a la deixalleria mòbil hi ha, per una banda,  aparells elèctrics i electrònics, petits electrodomèstics, aparells informàtics, bombetes i fluorescents, telèfons mòbils, bateries i cables elèctrics. Per una altra banda, residus especials com pintures, vernissos i coles, dissolvents, aerosols amb contingut, cosmètics, olis i bateries de cotxe i moto, piles i bateries, oli vegetal de fregir, roba i calçat i cartutxos de tinta i tòners, entre d’altres.

El dia 22 de gener s’ubicarà el punt d’atenció ciutadana i deixalleria mòbil de les 9 h a les 13 h a la plaça Montserrat Canals de l’Espluga de Francolí. Una iniciativa impulsada pel Departament de Medi Ambient del Consell Comarcal de la Conca de Barberà.