La situació actual del paisatge a la Conca de Barberà, tot cobert de neu que marxa a poc a poc, fa que encara sigui òptim durant uns dies més poder realitza sortides al bosc. Una activitat que, en cas de dur-se a terme, s’haurà de fer amb precaució, ja que les branques d’alguns arbres estan caient aquests dies per culpa del pes de la neu.

La cofundadora de Drac Actiu, Laly Puig, destacava al programa l’Altaveu de l’EFMR.cat, que en cas de voler trepitjar neu i aventurar-se a realitzar una excursió per la zona, és necessari ser molt cautelós per evitar accidents. Entre els perills més destacats es troba la caiguda de les branques d’alguns arbres, ja que la vegetació de la zona no està preparada per aguantar aquest pes tants dies i a més la neu és molla i per tant pesa encara més. Per això es recomana anar per senders espaiosos i evitar els que siguin més petits.

ÀUDIO: La cofundadora de Drac Actiu, Laly Puig, explica quina és la situació dels boscos de la Conca de Barberà

La falta de sol, un dels inconvenients per realitzar excursions

Una altra situació que cal evitar és fer aquesta activitat a la tarda o allargar-se moltes hores, ja que el sol cau aquests mesos abans i això pot augmentar el risc de perdre’s per la muntanya. En aquest sentit, la Laly Puig també destaca que amb la situació actual es dificulten els rescats per muntanya, motiu de més per ser cautelós.

Com a consells principals per realitzar aquesta activitat, la cofundadora de Drac Actiu recomana dur bastons de caminar, però sense lligar-los al canell per evitar, en cas de caiguda, que es puguin convertir en un inconvenient. També és recomanable dur sabates adequades per la neu i en alguns casos, i segons la quantitat de neu, inclús portar raquetes de neu.

ÀUDIO: Laly Puig, destaca la importància de no dur els bastons de caminar lligats al canell