L’Oficina Jove de la Conca de Barberà ha organitzat aquest any, com és costum, unes xerrades sobre primers auxilis per alumnes de 3r d’ESO de tota la comarca on s’ensenyen nocions bàsiques de protecció, de seguretat i primers auxilis. Unes xerrades impartides, de forma desinteressada, pels Bombers del cos de la Generalitat veïns de l’Espluga de Francolí, Montblanc i de Santa Coloma de Queralt.

Els joves reben coneixements sobre els primers auxilis i alhora aprenen a resoldre possibles accidents que puguin esdevenir-se al seu entorn més proper i quotidià. A cada una de les xerrades s’expliquen els primers auxilis com la Posició Lateral de Seguretat (PLS) i el tractament de talls i cremades. També s’explica la prevenció i la seguretat destacant el paper del telèfon d’Emergència 112.

Aquest any a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19 els alumnes no podran fer les pràctiques demostratives que es proposaven habitualment, tot i això al final de cada sessió tindrà lloc una demostració sobre la reanimació cardiopulmonar per part dels bombers.

Un total de 9 xerrades tindran lloc a partir d’aquesta setmana i fins a finals del mes de gener a l’Institut Martí l’Humà i al Col·legi MD Serra de Montblanc, a l’Institut Joan Amigó de l’Espluga de Francolí i a l’Institut Joan Segura de Santa Coloma de Queralt.