Les escoles Martí Poch, Vedruna, l’Institut Joan Amigó i les dues llars d’infants de l’Espluga de Francolí han reobert aquest dimarts les seves portes per tornar de les vacances de Nadal. Ho fan després d’un retard en el calendari per culpa de les nevades que ha deixat el temporal Filomena i que no van permetre obrir aquest passat dilluns per evitar al màxim la mobilització entre la ciutadania.


A primera hora del matí a les entrades de les escoles s’hi havien habilitat passadissos per accedir-hi, però a l’entorn s’hi han format noves plaques de gel. Als carrers del voltant dels centres i les entrades dels mateixos havia sigut retirada la neu i s’havia tirat sal, tot i que la neu fosa d’ahir s’ha tornat a glaçar aquesta nit i això ha dificultat els desplaçaments a peu i en cotxe.

ÀUDIO: La regidora d’Educació de l’Espluga de Francolí, Anna García, explica l’afectació de la neu a les escoles


D’aquesta manera l’Espluga de Francolí se suma a altres poblacions de la comarca on a poc a poc es va reprenent la normalitat amb la reobertura de les escoles. Tot i això, municipis com Vilanova de Prades, Vallclara, Conesa, Segura i Biure no disposen aquest dimarts de transport escolar degut a la situació de neu en què es troben.

12 tones de sal tirades al municipi

Els serveis municipals duen des del passat dissabte treballant per pal·liar els efectes de la tempesta Filomena i ara, de les glaçades que estan deixen les baixes temperatures. Fins al moment s’han tirat 12 tones de sal, una quantitat molt superior a nevades anteriors. A més, es preveu que encara arribin 6 tones més els pròxims dies i unes altres 20 tones més per disposar d’una nova reserva de cara a futures nevades.

ÀUDIO: El regidor de Serveis Municipals de l’Espluga de Francolí, Xavier Rosell, parla sobre la quantitat de sal que s’ha tirat al municipi

Des de la regidoria de Serveis Municipals destaquen que les dues intenses jornades de neu d’aquest passat cap de setmana que han deixat gruixos de fins a 40 centímetres al municipi i les glaçades d’aquests dies que estan provoquen plaques de gel han sigut els principals motius que han dificultat la neteja dels carrers de l’Espluga de Francolí.