Totes aquelles persones que no hagin pogut visitar l’exposició ‘Només d’anada’ de Piero Sacchetto que es troba exposada al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí tenen una nova oportunitat fins al 5 d’abril d’aquest 2021. Una mesura que s’ha pres a causa de les restriccions establertes per frenar els contagis de la COVID-19 com el confinament municipal de caps de setmana o el comarcal.

L’exposició, que ha estat el fil conductor del Pla Educatiu del Municipi, parla sobres les migracions i els seus efectes amb pintures abstractes on els colors i els sentiments són els protagonistes. Es tracta d’una coproducció del Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla i el Museu d’Història de la Immigració de Catalunya, a Sant Adrià del Besòs, on ja va ser exposada del 25 de gener al 30 de juny de 2020, moment en què es va traslladar a l’Espluga, on hi havia de ser, en un principi, fins al 10 de gener.

La mostra ha anat a cura d’Eulàlia Bosch i presenta les obres del pintor, filòsof de l’educació i pedagog Piero Sacchetto. La seva obra visual neix del fort impacte que li va causar la lectura del llibre Solo Andata (2014) d’Erri De Luca, un recopilatori de la poesia de l’autor on reflexiona sobre el viatge i la migració.