Són molts els municipis petits que han reclamat maquines llevaneu durant aquest cap de setmana. Bé per la falta de maquinària per cobrir totes les afectacions o perquè aquestes no podien accedir a certs carrers, poblacions com Vilanova de Prades es van trobar en una situació complicada per accedir i sortir del municipi.

En aquesta petita població de la Conca de Barberà es va viure una situació molt tensa el passat diumenge a la nit quan els propis veïns van treure amb pales la neu acumulada als carrers davant la possibilitat de necessitar l’ambulància per atendre uns dels seus veïns que es trobava des del dia anterior en mal estat.

Segons explica l’alcalde del municipi, Artur Miró, les maquines llevaneus van passar a primera hora del diumenge a netejar els carrers, però la neu es va començar a tornar a acumular fins a arribar a 30 centímetres a primera hora de la tarda. Segons el relat, les màquines passaven molt a prop del municipi, però tot i demanar en diverses ocasions la neteja de la zona, cap màquina es va apropar durant el dia.

De manera paral·lela, un veí del municipi es trobava en mal estat des de dissabte, però degut a les incidències la família va decidir esperar abans de trucar al Servei d’Emergències Mèdiques (SEM). El diumenge, el seu estat no millorava i les carreteres es trobaven en mal estat, motiu pel qual una vintena de veïns van començar a treure la neu de la carretera TV-7004 per fer transitable la via en cas que fos necessària una ambulància.

ÀUDIO: L’alcalde de Vilanova de Prades, Artur Miró, explica perquè els veïns van decidir arreglar la carretera

Les maquines llevaneus van arribar dues hores més tard que els veïns iniciessin els treballs de neteja. Afortunadament no va ser necessària l’ambulància, ja que el veí afectat es va acabar recuperant.