El temporal Filomena remet poc a poc a la Conca de Barberà, però els gruixos de neu que han quedat a tota la comarca i sobretot el gel que provoquen les baixes temperatures fa que molts centres escolars de la comarca hagin anul·lat les seves classes en aquest primer dia de retorn a les aules després de Nadal.

Entre les poblacions on s’ha confirmat el tancament total dels seus centres es troben l’Espluga de Francolí, Vimbodí i Poblet, Sarral i Santa Coloma de Queralt. En el cas de Montblanc tots els centres es troben oberts, però les classes de Batxillerat es realitzaran en format online.

El Consell Comarcal de la Conca també ha suspès per aquest dilluns totes les rutes del transport escolar per la perillositat que hi ha a les carreteres arran del temporal Filomena. En total són 20 rutes que transporten 453 estudiants de centres de primària i secundària.

A l’Espluga de Francolí la suspensió escolar afectarà les dues llars d’infants, a l’Escola Martí Poch, a l’Escola Vedruna i a l’Institut Joan Amigó, afectant a més de mig miler d’alumnes. L’Ajuntament també ha informat que no es podran oferir els serveis mínims perquè no es poden barrejar els grups bombolla degut a la pandèmia. Tampoc obrirà la Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola.

ÀUDIO: La regidora d’educació de l’Espluga de Francolí, Anna García, explica quins són els principals tancaments al municipi