El temporal que ha deixat emblanquinada la Conca de Barberà aquest dissabte a la matinada no ha fet net i segueix la precipitació en forma de neu en molts punts de la comarca, estenent-se en més punts pel descens de temperatures durant el vespre. En alguns casos, com a les Muntanyes de Prades i poblacions com Vilanova de Prades, Vallclara o Vimbodí, no ha deixat de nevar en gairebé tot el dia, mentre que a les cotes més baixes la pluja ha guanyat terreny a mig matí d’aquest dissabte.

Les nevades han tornat a activar-se amb força aquest vespre, tornant a agafar per sobre dels 400 metres a la Conca de Barberà i amb certa intensitat en els punts més elevats. I és que les temperatures han quedat força baixes a la vall del Francolí, al peu de la serralada, generant nevades al sector sud-occidental de la comarca. Això fa preveure acumulacions de neu considerables per aquest diumenge, si la precipitació persisteix.

De moment, ja aquest dissabte alguns municipis com Vilanova de Prades, Vimbodí o a Rojals ja s’han superat els 20 centímetres de gruix. Per tot plegat, els Ajuntaments i els cossos d’emergències mantindran operatius semblants als d’avui durant el diumenge.

Complicacions a les carreteres

Amb aquestes previsions, de possibles nevades durant la matinada i part d’aquest diumenge, Protecció Civil manté activat el pla NEUCAT i demana precaució a la ciutadania, com també limitar al màxim la mobilitat. En aquest sentit, en 5 carreteres de la comarca continua sent obligat l’ús de cadenes per poder circular. Pel que fa al servei ferroviari, segueix suspesa la circulació entre Lleida i Picamoixons.