La Conca de Barberà s’ha llevat aquest dissabte 9 de gener amb un paisatge nevat. Les cotes més altes i més baixes de la comarca han vist nevar i en alguns casos s’han superat els 10 cm de neu.

A l’Espluga de Francolí va començar a nevar a partir de les 12 de la nit. A partir de llavors i fins aquest matí no ha parat de nevar i s’han acumulat entre 7 i 11 centímetres de neu a les 8 del matí.

Protecció Civil de la Generalitat demana a la ciutadania extremar la precaució davant el temporal de neu. Aquest dissabte al matí es preveu que nevi de manera generalitzada a tot Catalunya i que pugui nevar a qualsevol cota fins a mig matí. Al llarg del dia la cota anirà pujant, tot i que amb una gran variabilitat.

A diferents indrets de la N-240 hi ha neu i gel a la calçada i també hi pot haver dificultats en diferents carreteres secundàries. Segons el Servei Català de Trànsit a l’N-240 es obligatori cadenes a l’altura de Vimbodí i Poblet en direcció Lleida. La carretera L232 que va dels Omells a Senan també és obligatori l’ús de cadenes.

https://twitter.com/transitn240/status/1347781278246989831

GALERIA D’IMATGES de la nevada a la Conca de Barberà
(Entra aquí)

Podeu enviar-nos les vostres imatges de la nevada a la comarca al correu info@esplugafmradio.cat o a través de twitter, instagram i facebook.

L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, la Brigada Municipal i juntament amb l’ADF Espluga s’estan coordinant per fer les tasques de neteja de neu del municipi. Més de 7 màquines i trebalaldors de la Brigada Municipal treballarant durant aquest matí per treure la neu dels carrers i tirar sal.

Montblanc

L’Ajuntament de Montblanc i Protecció Civil de Montblanc ja han iniciat les tasques de neteja de neu de carrers principals i espais especialment sensibles. Des del consistori es demana que no s’utilitzi el vehicle, excepció d’extrema necessitat.

Imatge: Ajuntament de Montblanc

Sarral

Senan