L’arribada de la pandèmia i les limitacions imposades al món cultural han fet que el Monestir de Poblet tanqui l’any 2020 amb 24.723 visitants, una xifra molt allunyada d’altres anys on el nombre de persones que acudien a aquest monument rondaven les 100.000.

L’any va començar al Monestir amb xifres estables, amb uns 3500 visitants, contant escoles i visites gratuïtes, el mes de gener i més de 6.000 el mes de febrer. A partir d’aquí es va esdevenir una forta davallada, amb el tancament del centre els mesos d’abril i maig i el recobriment al juny, moment en què va començar a fluir de nou el turisme amb uns 250 visitants al juny, 1.800 al juliol i més de 5.000 a l’agot, moment en què es van batre el rècord de tot l’any, arribant a acollir la meitat de persones d’altres anys en aquestes dates.

ÀUDIO: El director d’Hostatgeria i Centre de Visitants del Monestir de Poblet, en Lluís Marcel Espasa, explica quina ha estat la situació durant l’estiu

Passada la temporada d’estiu els mesos de setembre i octubre es van mantenir estables amb 2.500 visitants cadascun i a partir d’aquí l’empitjorament de la pandèmia va fer reduir a menys de 300 els visitants dels dos últims mesos de l’any. De forma global, han estat 24.723 persones les que han visitat el Monestir de Poblet enguany, 22.039 visitants en sentit estricte, 1452 provinent d’escoles i 12321 de visites gratuïtes.

El Monestir es troba actualment obert només a la Comarca

A causa de les restriccions actuals el Monestir ha fixat un tancament fins a mínim l’11 de gener, amb la realització només de visites programades pels veïns de la comarca en grups de màxim 15 visitants.

El Monestir de Poblet completament buit a causa de la pandèmia (Imatge: Gerard Bosch)