El Govern de la Generalitat acaba d’anunciar noves mesures per frener el creixement exponencial de la pandèmia, la més destacada: confinament municipal durant tota la setmana deu dies seguits. Una restricció que entrarà en vigor el proper 7 de gener, just després del dia de Reis. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que serà una aturada del país per “reduir encara més la interacció social”.

Juntament amb el confinament municipal destaquen altres mesures per evitar el contacte social com el tancament dels comerços no essencials els caps de setmana. D’altra banda, les escoles es mantenen obertes a partir de l’11 de gener. Les extraescolars se suspendran totes, menys les que es facin amb el mateix grup de l’escola i a la mateixa escola. Les activitats culturals es mantindran, però les activitats de lleure queden suspeses.

Actualment hi ha 2.500 casos positius de Covid-19 diaris, lluny dels 1.000 previstos per Salut. Cada setmana hi ha 17.000 casos. Ara mateix hi ha ingressades als hospitals 2.084 persones, 392 d’elles, a les UCI.