La situació de la pandèmia per la Covid-19 a la Conca de Barberà és molt crítica. Així ho ha explicat a Ràdio Montblanc la directora de l’ABS de Montblanc, la doctora Laura Ruiz de Porras. En els darrers dies s’han disparat els casos a la comarca, amb un índex de rebrot molt alt i una RT per sobre de 3.

La doctora s’ha mostrat profundament preocupada per la situació, que afecta també a la residència Conca de Barberà de Montblanc, on s’han detectat 17 residents positius de Covid-19 i 7 treballadors. “Em preocupa especialment la situació de la residència i estem fent tots els esforços per controlar la incidència del virus”.

Segons les últimes dades, a Montblanc s’han detectat en els últims 7 dies 28 positius de Covid-19, però la directora del CAP de Montblanc espera que la xifra augmenti els propers dies, un cop hi hagin resultats de possibles positius després de Cap d’Any. A l’Espluga hi ha 27 casos i a Sarral 13. Són els tres municipis de la comarca amb una situació més complicada, la més complexa des de l’inici de la pandèmia. Només aquest dissabte s’han detectat sis nous positius després de fer-los el test ràpid. Ruiz de Porras fa una crida a quedar-se a casa els propers dies i evitar el dinar del dia de Reis.

En una entrevista a Ràdio Montblanc, el regidor de salut pública Santi Porta i l’alcalde de l’Espluga, Josep Maria Vidal, també han volgut fer una crida a la prudència i demanen el màxim de distància social. També s’han mostrat crítics amb les mesures respecte a la cavalcada dels Reis d’Orient. “Segurament són mesures pensades per les grans ciutats i no pels pobles, on a l’aire lliure hauria sigut molt millor la rebuda dels Reis que en llocs tancats”, apunta Vidal.