El 2020 ha estat un any per oblidar i pràcticament monotemàtic, ja que la pandèmia del coronavirus ha ocupat l’actualitat en tot moment des del mes de març. Al portal web de l’EFMR.cat també ha estat així, ja que entre les 10 notícies més llegides, 4 estan relacionades amb la Covid-19. Tot i això, enguany les notícies més llegides també han estat successos, cultura, reportatges, etc.

En total l’EFMR.cat ha tingut més de 700.000 vistes i més de 50 comentaris en un any. La notícia més llegida, la galeria d’imatges del 38è Carnaval de l’Espluga, va rebre 8.174 visualitzacions. La segona notícia més llegida del portal web ha estat la del primer santuari paleolític a Catalunya amb 6.607 visites i la tercera notícia el segon cas de coronavirus a la Conca de Barberà amb 6.118 visualitzacions.

Les 10 notícies més llegides de l’any

1. GALERIA D’IMATGES: 38è Carnaval de l’Espluga de Francolí – Rua de les 1.000 disfresses

L’Espluga va viure aquest febre el 38è Carnaval amb la Rua de les Mil Disfresses. L’EFMR.cat va oferir el recull de les millors imatges d’Eva Bonet, Josep Morató i Pep Torres.

2. Descobreixen a l’Espluga el primer santuari paleolític de fa uns 15.000 anys a Catalunya amb més de 100 gravats

El 7 de febrer es va fer pública la descoberta, a l’Espluga de Francolí, del primer santuari paleolític català amb representacions d’art rupestre parietal figuratiu i abstracte que conté més d’un centenar de gravats de fa uns 15.000 anys. La troballa és excepcional i marca una fita en la història de l’arqueologia catalana.

3. Segon cas de coronavirus a la Conca de Barberà

Vehicle sanitari de l’EAP de Montblanc (Foto: Josep Morató)

Segon cas positiu de coronavirus a la Conca de Barberà, concretament un veí de Montblanc de mitjana d’edat, segons han informat fonts de l’Equip d’Atenció Primària de la Conca de Barberà a l’EFMR.cat.

4. Evacuen del seu domicili una veïna de l’Espluga després de ser agredida per un gos

Una veïna del passeig Cañellas de l’Espluga de Francolí va haver de ser evacuada del seu domicili el 30 d’abril a causa d’un incident amb un gos. Segons ha pogut saber l’EFMR, la dona ha resultat ferida per una mossegada de l’animal domèstic que presentava una actitud agressiva.

5. Mor l’exalcalde de l’Espluga de Francolí, David Rovira

L’exalcalde de l’Espluga de Francolí i farmacèutic, David Rovira Minguella, va morir el dimarts 12 de maig al vespre als 63 anys. Rovira va ser alcalde del municipi durant 16 anys, del 2003 fins al 2019, i ha estat una persona molt implicada en el teixit associatiu de la vila a través de diverses entitats.

6. La gent gran també pot superar el coronavirus, el cas d’un montblanquí

El montblanquí Antonio Ferre Molne ha superat la fase més dura del coronavirus a l’hospital. El passat 19 de març va donar positiu a la prova de la COVID-19, una setmana després va sortir del Pius Hospital de Valls amb l’alta per aïllar-se a casa seva. L’Antonio actualment es troba perfecte, però reconeix que en algun moment no ho va acabar de veure clar.

7. El risc de rebrot es dispara a la Conca i està a punt de ser el més alt de la pandèmia

Toc d’alerta perquè les xifres no són bones i el pitjor és que l’epidèmia continua a l’alça, amb un risc de rebrot que no ha parat de créixer durant l’última setmana a la Conca de Barberà.

8. La Conca de Barberà acumula 4 víctimes per coronavirus i 10 casos confirmats

El coronavirus a la Conca de Barberà ha provocat fins ara 4 víctimes mortals i, segons l’ABS de Montblanc, la darrera actualització de casos positius amb la COVID-19 eleva a 10 les persones afectades per la pandèmia. Una d’aquestes es troba hospitalitzada, mentre que també s’ha notificat la primera alta d’un veí que ja ha superat la malaltia.

9. 97 anys de la visita d’Albert Einstein a l’Espluga i al Monestir de Poblet

Fotografia realitzada al Carrer de la Font. L’Espluga de Francolí, 25/02/1923 Casimiro Lana Sarrate Archivo General de la Administración [IDD(03)88, F/03198, S10, F15]

Albert Einstein va visitar l’Espluga de Francolí i Poblet el 25 de febrer del 1923. Ho sabem per les tres fotos que Casimir Lana Sarrate li va fer, dues a l’Espluga pràcticament iguales, i l’altra a Poblet.

10. L’exèrcit espanyol s’instal·la a Montblanc per reconstruir el pont de la Font de Bolovi

Imatge: Gerard Bosch

Una unitat de l’exèrcit espanyol va arribar el 5 d’abril a la Conca de Barberà per iniciar la construcció del pont de la font de Bolovi a Montblanc destruït per la riuada el passat octubre i que connecta la incubadora d’ous Crusvi amb la carretera N-240.