Les dades epidemiològiques de la Conca de Barberà continuen en números vermells i, segons l’última actualització, el risc de rebrot se situa per sobre dels 1.000 punts (1.230), i la velocitat de transmissió (Rt) es troba a 2,44. Aquestes són les pitjors dades pel que fa al risc de rebrot des de l’inici de la pandèmia a la Conca de Barberà. De fet, ara, el risc de contagi ha superat la marca del 27 d’octubre quan va arribar a 1.096 punts.

L’últim dia de l’any, la Conca de Barberà és la segona comarca amb pitjors dades de Catalunya, per darrere de la Cerdanya, que actualment estan confinats perimetralment

Sarral, l’Espluga i Vilanova de Prades amb números molt vermells

Les dades mostren com el risc de rebrot s’ha disparat a l’Espluga de Francolí, a Vilanova de Prades i a Sarral en un índex de risc molt altL’Espluga de Francolí té un índex de risc de 1.935 punts i en els darrers set dies s’han diagnosticat una vintena de positius per PCR. Sarral és el municipi de la comarca amb les pitjors dades, actualment té un índex de rebrot de 2.743 punts. Vilanova de Prades també té un risc molt alt amb 1.926 punts. A Montblanc el risc de rebrot és de 802 punts.

En conjunt a la comarca les dades també són negatives, ja que durant l’última setmana s’han diagnosticat 64 casos, record de casos en una setmana des de l’inici de la pandèmia. A més a més, aquesta setmana s’han de lamentar 2 víctimes mortals relacionades amb la Covid-19. Les persones hospitalitzades són 6 ara com ara.