El Ple de l’Ajuntament de l’Espluga, celebrat telemàticament aquest dilluns, ha aprovat la modificació de l’ordenança fiscal que regula les taxes per l’aprofitament del sòl i subsòl de la via pública amb l’objectiu de contribuir a la reactivació econòmica dels sectors de la restauració i l’hostaleria.

L’acord comporta la suspensió del pagament de la taxa per terrasses per l’anualitat 2021. Així doncs, durant el pròxim any el sector i establiments d’hostaleria i restauració no hauran de pagar la taxa d’ocupació de la via pública per a la col·locació de terrasses. Un alleujament econòmic per a un sector que, a causa de l’actual situació, no pot rebre tota a clientela habitual, a més a més, que durant els últims mesos ha patit amb el tancament total dels establiments.

Tots els grups municipals van aprovar l’exempció de la taxa per a terrasses, una acció que ve premeditada de la taula de reactivació econòmica de la Covid-19, on hi participen i hi tenen representació tots els grups polítics municipals.

ÀUDIO: Intervenció d’Enric Mercadé, regidor de comerç de l’Espluga, durant el ple municipal

ÀUDIO: Intervenció de Jordi Torre, portaveu de Junts per l’Espluga, durant el ple municipal

ÀUDIO: Intervenció de Francesc Sánchez, de Nova Espluga, durant el ple municipal

Ple municipal del dilluns 28 de desembre de 2021