La cap de llista d’ERC a Tarragona en les eleccions al Parlment, Raquel Sans, ha visitat la Conca de Barberà per conèixer els projectes locals en clau d’energia renovable, ho ha fet acompanyada de la número 3 a la llista i el candidat conquenc, Oriol Pallissó. 

Un dels punts de parada ha estat Senan, un micropoble de la comarca que destaca per la seva aposta per aconseguir la sobirania energètica municipal a partir de la generació d’electricitat amb plaques fotovoltaiques. El partit assegura que cal fomentar l’autoconsum i alhora desplegar les energies renovables de manera dialogada amb el territori.

Després de Senan, la cap de llista d’ERC a Tarragona ha fet parada a Montblanc i a l’Espluga de Francolí, on s’han celebrat trobades amb la regidora montblanquina Carme Pallàs Gallego i amb l’alcalde espluguí, Josep Maria Vidal Minguella, i membres del consistori per saber com estan recuperant-se els dos municipis un any després de la riuada. Raquel Sans ha expressat el seu suport i ha recordat que tan des del Parlament com des de les institucions a Madrid on Esquerra Republicana té representació s’han pres iniciatives per accelerar l’arribada dels ajuts als pobles i a les persones i les empreses afectades.