Rocafort de Queralt està en peu de guerra per lluitar contra els nous parcs eòlics i també els nous parcs solars projectats al seu terme municipal. El consistori rocafortí ho té molt clar: «Farem el que calgui i anirem a on calgui perquè no es tiri cap parc solar endavant», Marc Roca, alcalde de Rocafort de Queralt.

ÀUDIO: Marc Roca, alcalde de Rocafort de Queralt, parla sobre el que faran

En declaracions a l’EFMR.cat, Marc Roca, alcalde de Rocafort de Queralt, ha explicat que tots aquells que tingui il·lusions per posar o veure un parc solar a Rocafort de Queralt que es desil·lusioni perquè treballaran amb tots els mecanismes possibles. Roca especificat que faran totes les al·legacions possibles per insistir que «Rocafort de Queralt i la majoria d’habitants no volen aquests parcs». A més a més, el consistori s’ha posat en contacte amb Joan Pons, especialista amb dret ambiental, perquè els ajudi a frenar els peus en aquest oligopoli energètic.

ÀUDIO: Roca especifica de què ningú es faci il·lusions

«La carta del paisatge per alguns (alcaldes) més que una aprovació (ruta a seguir en el paisatge a la comarca) devia ser una broma», Roca ha estat contundent en què s’hauria de seguir la Carta del Paisatge de la Conca, ja que tots els alcaldes la van aprovar per unanimitat i per molt que no tingui una base jurídica és la ruta que ha de seguir la comarca.