Recreació de la sala de vetlles municipal que s’aixecarà el 2021. Autoria: Ajuntament de Sarral.

El ple de l’Ajuntament de Sarral ha aprovat el pressupost municipal pel 2021, que per primer cop a la història supera els 2,5 milions d’euros. Així, els comptes pel 2021 reflecteixen, en global, l’increment respecte els 1,9 milions de l’exercici anterior. Les inversions representen bona part d’aquest augment destacat, afavorides perquè Sarral rebrà diners provinents entre altres del Pla d’Acció Municipal (PAM) de la Diputació de Tarragona, que li permetran afrontar la construcció de la nova sala de vetlles, una llarga reivindicació al municipi. L’equipament funerari tindrà quasi 300 metres quadrats, s’aixecarà en sòl de propietat municipal, al costat del cementiri i s’hi preveu una inversió de 450.000 euros.

La resta del capítol inversor puja a 675.000 euros i inclou partides com ara l’arranjament de carrers a la pedania de Montbrió de la Marca, una depuradora d’aigües residuals a la pedania de Vallverd, la pavimentació del carrer Narmes a Sarral i la creació d’una pista de pàdel al costat del pavelló municipal.

D’altra banda, els mateixos comptes preveuen la congelació del cost dels impostos i taxes municipals, com ara l’Impost de Bens Immobles (IBI). En el cas de l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE) es preveu ingressar un 20% més que l’any anterior, perquè les empreses segueixen treballant a bon ritme. El pressupost va tirar endavant amb els cinc vots del govern, format per ERC i la FIC. Els quatre regidors de l’oposició, Junts per Sarral, hi van votar en contra.

L’alcalde de Sarral, Jaume Fornés, explica: «Sortim d’un any dur, a causa de la Covid, però hem treballat per poder tancar un pressupost pel 2021 que garanteix, i fins i tot incrementa, la inversió destinada a serveis i a millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes. Com ara la sala de vetlles o la pista de pàdel. El pressupost també fixa com a prioritat ajudar a les empreses del municipi i a tots els ciutadans en el complicat context de crisi a que aboca arreu la pandèmia, a través de la congelació impositiva». I hi afegeix: «Desitgem que l’any que comença sigui el de la sortida i la recuperació de la pandèmia. Aprofitem per desitjar a tots els sarralencs i sarralenques unes bones festes, viscudes en salut».