La tradicional Cursa de la Llufa de l’Espluga de Francolí s’ha pogut celebrar tot i les restriccions de la Covid-19. Ara bé, l’esdeveniment s’ha adaptat i ha canviat de format. 

La cursa que habitualment se celebrava pel centre de l’Espluga el 28 de desembre, ha canviat el seu format per adaptar-se a la nova normalitat. Enguany la cursa s’ha pogut realitzar de manera individual o amb grup del 21 al 27 de desembre i s’ha traslladat als afores del municipi amb un recorregut pel bosc. La cursa es podia fer a qualsevol hora del dia a peu, corrents o inclús en bicicleta i per saber que s’havia fet la cursa s’havien de marcar tres balises durant el recorregut.

Amb un cartonet que els participants havien d’omplir, amb aquest es va fer el sorteig el mateix diumenge 27 de desembre a la plaça de l’Església per entrar en un sorteig de productes locals. Més de 120 persones han participat, segons el Club Atlètic Espluguí, entitat organitzadora.

Els diners recaptats, que habitualment anaven destinats a La Marató de TV3, aquest any es quedaran al municipi per ajudar a l’empresa espluguina Drac Actiu en la seva recuperació després de la riuada de l’octubre de l’any 2019.