L’Espluga de Francolí, Montblanc, Solivella, Sarral i Les Piles són els cinc municipis de la comarca de la Conca de Barberà que es troben en risc molt alt de rebrot de Covid-19. Aquestes són les xifres que es poden veure a través de les dades del portal Dades Obertes de la Generalitat de Catalunya i que determina que aquests cinc municipis de la comarca són els punts conflictius, ara mateix, de la pandèmia a la Conca de Barberà

Les dades mostren com l’Espluga de Francolí, Montblanc, Solivella, Sarral i Les Piles estan en un índex de risc molt altL’Espluga de Francolí té un índex de risc de 1.253,62 punts i en els darrers set dies s’han diagnosticat 15 positius per PCR i la taxa de reproducció és de 2,89 (l’epidèmia creix si és superior a 1). Montblanc té un índex de risc inferior a l’Espluga i és de 434 i la taxa de reproducció és de 1,29. Els altres municipis de la comarca amb un risc alt de rebrot tenen la taxa de reproducció per sota d’1.

En conjunt la Conca de Barberà durant els darrers 7 dies s’han diagnosticat 35 positius per PCR o test ràpid i el risc de rebrot se situa als 496 punts. La comarca havia tingut un ascens considerable arribant als 711 punts de risc de rebrot, però fa tres dies que està baixant. La taxa de reproducció de la malaltia a la comarca és d’1,67.

En la resta de municipis de la Conca de Barberà l’índex de risc es troba en “baix”, com poden ser els casos de Barberà de la Conca o Santa Coloma de Queralt, o de “molt baix”, com la resta de municipis.