L’Ajuntament de Montblanc ha aprovat un pressupost de 8,8 milions d’euros per l’any 2021. Es tracta d’uns comptes un 8% inferiors als del 2020, marcats per la situació econòmica marcada per la pandèmia de la Covid-19.

Un pressupost marcat per la contenció, que destinarà mig milió d’euros a inversions. Destaca el projecte per acabar la muralla de Sant Francesc, que tindrà un cost de 250.000 euros, dels quals 189.000 estaran finançats per l’1,5% cultural del govern central i 45.000 de la Generalitat.

Destaca també el nou pla de mobilitat, l’arranjament de la teulada de l’escola Les Muralles i de l’antic sindicat de Vinyaters, o una partida de 30.000 euros per arreglar carrers.

A banda, hi ha els treballs que es faran per arranjar els danys de la riuada del 2019, que comptaran amb un finançament de 3 milions d’euros. Unes ajudes que encara no contemplen els pressupostos. Això farà que arribin als 12 milions i, per tant, siguin els pressupostos amb la inversió més elevada de la història.

L’Ajuntament ha volgut posar en valor la inversió en serveis municipals del consistori que és de més de 4 milions d’euros. Destaca la recollida de residus, els equipaments educatius o la seguretat i mobilitat.

El consistori ha volgut fer també pedagogia per donar a conèixer a què es destinen els diners del pressupost. Per exemple, més d’1 milió i mig d’euros, expliquen, es destina a manteniment i millora dels espais públics.

L’oposició hi vota en contra

El comptes han rebut el vot favorable de l’equip de govern, mentre que Junts per Montblanc i el PSC hi han votat en contra. El portaveu socialista, Juanma Cabello, és qui s’ha mostrat més en contra dels números, que preveuen una pujada de l’IBI del 13%. Assegura que «no puc passar per aquí, aquest any no toca pujar impostos». Junts també ha assegurat que la pujada de l’IBI els ha fet decidir pel vot contrari.