La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, i el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, Jordi Puigneró, han presentat aquest dilluns un conveni que permetrà que la fibra òptica arribi entre el període 2021-2022 a un total de 81 municipis nous que se sumaran als 26 ja connectats, amb un total resultant de 107 municipis, el que suposa el 75% de la població de la demarcació de Tarragona.

La xarxa de fibra òptica de la Generalitat arribarà a 18 municipis de la Conca de Barberà el 2022

Segons ha pogut saber l’EFMR, durant el mateix període 2021-2022 la fibra òptica de la Generalitat arribarà a 16 municipis nous que se sumaran als 2 ja connectats de la Conca de Barberà. En concret s’espera que la fibra arribi a Barberà de la Conca, Blancafort, Conesa, l’Espluga de Francolí, Forès, Llorac, Passanant i Belltall, Pira, Les Piles, Pontils, Rocafort de Queralt, Santa Coloma de Queralt, Sarral, Savallà del Comtat, Solivella i Vimbodí i Poblet. Actualment la fibra ja arriba a Vilaverd i a Montblanc. Al 2022 faltarà connectar Senan, Vallfogona de Riucorb, Vilanova de Prades i Vallclara.

Actualment a municipis com l’Espluga de Francolí o Sarral ja hi ha fibra òptica, però aquesta és de les mateixes empreses privades que ofereixen els seus clients un tipus de fibra òptica. La de la Generalitat no serà fins al 2021-2022 que arribi als municipis.

L’acord entre totes dues administracions permetrà estendre 636,70 km de cables de fibra òptica

Aquest conveni preveu una inversió total de 33,7 milions d’euros entre el 2021-2022 per fer ampliar la xarxa de fibra òptica a la demarcació de Tarragona. D’aquests, el Govern de Catalunya, a través del Departament de Polítiques Digitals, invertirà 26.870.000 euros i la Diputació de Tarragona n’invertirà 6.900.000. Una inversió que servirà per estendre 636,70 quilòmetres nous de fibra òptica, concretament 460,37 quilòmetres per part del Departament de Polítiques Digitals i 176,34 quilòmetres per part de la Diputació, que se sumaran als 390 quilòmetres ja existents.

Signatura del conveni entre Diputació i Generalitat Imatge: Diputació de Tarragona

1 COMENTARI

Comments are closed.