Els Reis han viatjat aquest dilluns a Barcelona per lliurar a Joan Margarit el Premi Cervantes 2019, que no va poder rebre a l’abril passat degut a les restriccions imposades pel coronavirus.

Felip VI ha presidit un acte privat en el palau Albéniz de Barcelona, on s’ha lliurat el guardó al poeta català acompanyat per la Reina i pel ministre de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes.

Durant l’acte, Margarit, de 82 anys, acompanyat per la seva esposa, els seus fills i néts, ha donat lectura a poemes en castellà i català. Margarit va néixer a Sanaüja l’any 1938, actualment viu a Forès.

El jurat li ha atorgat el premi a Joan Margarit per “la seva obra poètica de profunda transcendència i lúcid llenguatge sempre innovador, ha enriquit tant la llengua espanyola com la llengua catalana, i representa la pluralitat de la cultura peninsular en una dimensió universal de gran mestratge”.