El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès i la consellera de Presidència, Meritxell Budó, han anunciat aquest matí les noves mesures que entraran en vigor a partir del proper dilluns 21 de desembre, entre les quals destaquen que els bars i restaurant només podran obrir per servir a taula de 7:30 a 9:30 del matí i de 13:30 a 15:30 de la tarda. Els locals que tinguin menjar per emportar podran estar oberts fins a les 10 de la nit per recollir la comanda o fins a les 11 de la nit si un repartidor dur el menjar al domicili.

Una altra de les mesures més destacades és l’entrada en vigència, a partir de dilluns, del confinament comarcal durant tota la setmana, no només els caps de setmana. En aquest sentit, únicament es podrà sortir del territori comarcal per visitar familiar o desplaçar-se a segones residències. També es podrà sortir del perímetre de Catalunya per a trobades familiars.

Pel que fa al nombre de persones que es poden reunir, seguiran sent 6 i 10 els dies 24, 25, 26 i 31 de desembre així com l’1 i el 6 de gener, amb un màxim de dues bombolles de convivència. El toc de queda tampoc pateix variacions, ja que es manté fins a les 10 de la nit, amb l’excepció de la nit de Nadal i Cap d’any, que s’allarga fins a la 1 de la matinada, i la nit de Reis, que es fixa a les 11 de la nit.

Altres mesures anunciades és la prohibició d’obrir bars i restaurants a l’interior dels centres comercials, així com els gimnasos situats dins d’aquest tipus de centres i la resta hauran de mantenir un aforament del 30% i fer totes les activitats amb mascareta.