L’Ajuntament de Montblanc aprovarà, al plenari del proper dimecres, un pressupost pel 2021 de 8,8 milions d’euros, un 8% inferior als del 2020. 

Un comptes marcats per la pandèmia de la Covid-19 que no preveuen grans inversions. De fet, el pressupost destinarà al capítol d’inversions mig milió d’euros.  Destaca el projecte de la muralla de Sant Francesc, el nou pla de mobilitat, l’arranjament de la teulada de l’escola Les Muralles i de l’antic sindicat de Vinyaters, o una partida de 30.000 euros per arreglar carrers. 

A banda, hi ha els treballs que es faran per arranjar els danys de la riuada del 2019, que comptaran amb un finançament de 3 milions d’euros. Unes ajudes que encara no contemplen els pressupostos. Això farà que arribin als 12 milions i, per tant, siguin els pressupostos amb la inversió més elevada de la història.

ÀUDIO: Ho ha explicat el regidor d’hisenda, Cesc Viñas

L’Ajuntament ha volgut posar en valor la inversió en serveis municipals del consistori que és de més de 4 milions d’euros. Destaca la recollida de residus, els equipaments educatius o la seguretat i mobilitat. 

El consistori ha volgut fer també pedagogia per donar a conèixer a què es destinen els diners del pressupost. Per exemple, més d’1 milió i mig d’euros, expliquen, es destina a manteniment i millora dels espais públics.