L’Espluga de Francolí podria assolir l’any 2023 el 100% de la sobirania energètica municipal. L’alcalde de l’Espluga, Josep M. Vidal, ha manifestat a l’Ajuntament a Casa de l’EFMR que abans d’acabar aquest mandat els hi agradaria tenir sobirania energètica municipal”. De fet, aquest propòsit es plasmarà de cara al 2021 amb una primera fase en què s’instal·laran plaques fotovoltaiques a la teulada del Casal, però el govern espera desenvolupar les següents fases en els pròxims anys.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga, Josep M. Vidal, respon a la pregunta del periodista Òscar Palau sobre si està previst fer-ho aquest mandat

Aquest primer pas de l’Ajuntament de l’Espluga abastirà el Teatre del Casal i altres equipaments municipals que es troben a menys de 500 metres amb energia renovable. Aquest projecte afectarà inicialment al Casal, a la piscina municipal, l’antic institut, el Casalet, els dos pavellons municipals, l’Escola Martí Poch, la Llar d’Infants i l’antic Escorxador.

El segon pas seria connectar la part més cèntrica de la població. El consistori està treballant en vàries opcions per poder connectar els equipaments de la part baixa del municipi com seria l’Antic Hospital i l’Ajuntament de l’Espluga que en aquests dos casos el consum és molt menor.

ÀUDIO: Josep M. Vidal parla sobre la connexió de la part més centrica de la població

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga argumenta que s’hi guanya per dues bandes

Actualment l’Ajuntament de l’Espluga té una despesa d’uns 160.000 euros per sufragar les despeses del subministrament elèctric. “Creiem que hi ha una gran part a estalviar i a reduir, tant d’enllumenat públic com de subministrament d’equipaments municipals”, defensava Josep M. Vidal.

ÀUDIO: Vidal explica que tenen una despesa de 160.000 euros en subministrament elèctric

El regidor de Sostenibilitat i Serveis Municipals, Xavier Rosell, i l’alcalde de l’Espluga, Josep M. Vidal, explicant el nou projecte d’energies renovables (Imatge: Laia Molné)