El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya va efectuar aquesta passada setmana nous pagaments pel programa de Desenvolupament Rural de Catalunya d’aquest 2020. En total s’han destinat 10.000.000 d’euros, 450.000 dels quals s’invertiran a la Conca de Barberà.

L’objectiu d’aquesta línia d’ajuts és assegurar un ús continuat de les terres agràries, contribuir al manteniment d’una comunitat rural viable, que possibiliti la conservació del camp, i mantenir i fomentar sistemes agraris sostenibles amb especial consideració envers les exigències mediambientals.

Per això, es compensa els costos addicionals i les pèrdues de renda per la realització de l’activitat agrària en les zones amb limitacions naturals o altres limitacions específiques. Els pagaments es concedeixen als agricultors que es comprometin a dur a terme la seva activitat agrària en les zones amb limitacions naturals o altres limitacions específiques designades.

En el cas de la Conca de Barberà s’han pagat fins al moment un total de 209 expedients, dels més de 4.700 que s’ha obert a 35 comarques de Catalunya, i els quals tenen un impacte sobre més de 310.000 hectàrees de conreu.