El cap de Serveis Territorials de Cultura a Tarragona, Jordi Agràs, ha visitat aquest dilluns el Teatre del Casal de l’Espluga de Francolí per comprovar que segueix totes les mesures sanitàries marcades per la Generalitat de cara al concert del grup Buhos que se celebrarà aquest dissabte 19 de desembre. Un acte que obrirà les portes a tot un seguit d’accions culturals que l’Ajuntament de l’Espluga vol realitzar amb aquesta adaptació del Casal.

ÀUDIO: El cap de Serveis Territorials de Cultura a Tarragona, Jordi Agràs, comenta les principals mesures que s’han dut a terme

Des de l’Ajuntament s’ha realitzat un dossier on es recull totes les mesures que s’han dut a terme per adaptar l’equipament a la nova normalitat. Entre les mesures més destacades es troba la reducció del nombre de butaques a només 400 localitats separades per grups bombolles i mantenint el doble de les distàncies recomanades pel protocol. A més, una desena de voluntaris guiaran els assistents en el concert del proper dissabte.

L’actuació, que ha sigut validada pel departament de Serveis Territorials de Cultura, també ha comptat amb la instal·lació d’indicadors, punts de gel hidroalcohòlic i una adaptació de les entrades de l’espai per evitar el contacte estret entre els grups bombolles.

Una inversió de 15.000 euros en equipaments municipals

Aquesta actuació per adaptar-se a les noves restriccions ha tingut un impost aproximat de 2.000 euros. També s’han invertit 15.000 en material tècnic dels equipaments, dins dels quals s’inclouen actuacions a la Sala Folch i Torres del Casalet i també a la Biblioteca Municipal.

ÀUDIO: El regidor de Cultura de l’Espluga de Francolí, Enric Mercadé, explica com ha sigut aquesta inversió