Montblanc ha estat beneficiat novament amb les subvencions de l’1,5% cultural del Ministeri de Foment. En aquesta ocasió, l’Ajuntament de Montblanc rebrà 189.000 euros, el 70% del cost total del projecte per restaurant el tram de muralla de Sant Francesc que quedava pendent.

Es tracta del tram de muralla on hi havia Cal Contijoch i Cal Farreret, just a tocar del tram del Kursaal, on ara ja s’hi està treballant. D’aquesta manera, quedarà restaurat tot aquest tram de la plaça de Sant Francesc, on també s’hi està reconstruint el Portal d’entrada al Carrer Major, i pràcticament tota la muralla, des de la torre dels Cinc Cantons fins al Portal del Castlà.

El cost del projecte és de 270.000 euros, dels quals un 70% seran aportats per la taxa de l’1,5% cultural, mentre que un 17% serà finançat amb ajut concedit del OSIC de la Generalitat i només un 13% seran fons propis de l’ajuntament.

ÀUDIO: L’Alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ha valorat molt positivament aquesta inversió