La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha signat aquest migdia un conveni de cooperació amb el govern espanyol per gestionar els ajuts destinats a pal·liar els efectes dels temporals Dana, a l’octubre de 2019, i Glòria, el gener 2020, a Catalunya. En total es posarà a disposició dels ens locals 37 milions d’euros.

Concretament a Montblanc la xifra és de 3 milions d’euros per paliar les destrosses del temporal el passat més d’octubre del 2019. 1 milió i mig provindrà del l’Estat i l’altre de la Generalitat. Assegura que era un conveni pendent i que finalment s’ha pogut dur a terme aquest matí.

A partir de la signació del conveni els recursos ja passen a ser vigents i dintre de pocs mesos ja es podran començar a dur a terme les obres per la millora dels espais afectats per la riuada.

ÀUDIO: Meritxell Budó, consellera de la Presidència i portaveu del Govern, explica al conveni que han firmat

La consellera assegura ‘no ha sigut fàcil, ja que generar aquest recursos requereix d’un mecanimses administratius complexos’. Budó afirmava que des de la presidència de la Generalitat s’han compromès ‘a fer una aposta per disposar d’uns fons específics per a emergències climatològiques adreçades al món local. Els necessitem dotar-nos d’un mecanisme mes àgil per donar la resposta necessària i amb la velocitat necessària que requereixen els ens locals’.

L’alcalde, Josep Andreu, ha explicat els diferents llocs en els quals s’actuarà a Montblanc. Entre ells hi ha el Pont del Bolovi, la zona del Pont Vell i el mateix pont, el carrer del cementiri, el Molí del Pas, la zona de l’Acampada Jove, les Hortes de Llorac, entre altres.
Assegura que l’import destinat a Montblanc és més alt perquè tot els bens destruits són del mateix poble, en canvi a altres poblacions com l’Espluga de Francolí, les destrosses principals eren el pont de la Generalitat i el de la Diputació.

ÀUDIO: Josep Andreu, alcalde de Montblanc, explica que s’esforçaran per tornar a condicionar-ho tot

La visita a Montblanc ha finalitzat amb la visita a l’Ajuntament de la Vila de la consellera i firmant el llibre d’honor de l’ens.

Regidors, alcaldes de la comarca afectats i consellera a l’Ajuntament de Montblanc (Imatge: Jordina Moix)