El Govern de la Generalitat i de l’Estat han signat aquest dilluns un conveni per fer efectiva l‘arribada de les ajudes als municipis afectats pels temporals Glòria i Dana del passat octubre de 2019.

El conveni l’han signat la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Carolina Darias, i la consellera de la Presidència i Portaveu del Govern, Meritxell Budó, en un acte al Palau de la Generalitat. Aquest conveni suposarà l’arribada de poc més de 37 milions d’euros per cobrir fins a un màxim del 50% de les seves sol·licituds un cop han estat valorades. Això s’afegeix als 35 milions d’euros que la Generalitat ja ha destinat a la mateixa finalitat, segons ha explicat la consellera Budó.

A l’Espluga, es van comptabilitzar danys per valor de 1.400.000€, els quals havien de ser subvencionats en bona part per l’Estat i la Generalitat. En aquest sentit, la Generalitat ja va anunciar a finals de novembre que s’atorgarien de forma directa 284.970,61 euros per fer front als danys causats per la riuada.